Liedrecital in Doopsgezinde Kerk Middelburg

MIDDELBURG – Bibi Simons, sopraan en Michelle van Malsen, piano, geven zondag 19 mei een recital bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. De jonge musici zullen een veelzijdig programma presenteren met liederen en aria’s uit opera’s. Voor Michelle van Malsen, die ook enkele soli zal spelen, is dit concert tevens de presentatie van haar examen piano bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg in juni a.s.

Bibi Simons en Michelle van Malsen.

Bibi Simons (1997) studeert klassieke zang aan de opleiding Muziektheater Klassiek van de Fontys Hogeschool, Michelle van Malsen (1995) studeert aan deze hogeschool piano. Sinds 2016 vormen ze een liedduo, dat met succes al diverse recitals in het land heeft gegeven. Ook deden ze mee aan het Prinses Christina Concours. Als duo streven zij naar veelzijdigheid, niet alleen in hun opleiding, maar ook in de uitvoering van hun repertoire.
Hun optredens zijn vaak wat anders dan de traditionele liedrecitals. Zo nodigen ze voor hun recitals soms een collega uit als tegenspeler, of speelt Michelle van Malsen een stuk dat past in de sfeer van de liederen. Het belangrijkste voor hen is het overbrengen van het verhaal op het publiek om zo meer mensen enthousiast te maken voor klassieke muziek in het algemeen en de liedkunst in het bijzonder
Op 19 mei zingt Bibi Simons, begeleid door Michelle van Malsen, liederen van o.a. Schubert, Debussy en Brahms. Ook brengt zij aria’s uit opera’s van Mozart, Bellini, Offenbach en Messager ten gehore. Van Bernstein klinkt Psalm 148 for soprano and piano, terwijl Michelle van Malsen twee composities speelt van Bach/Busoni en Schumann.
Het concert begint om 15.00 uur, de toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.

%d bloggers liken dit: