Theo van Teijlingen geeft Groot Huiskamerconcert in Lewedorp

LEWEDORP – Troubadour en verhalenverteller Theo van Teijlingen geeft vrijdag 3 april 2020 in de PKN kerk in Lewedorp een Groot Huiskamerconcert.

Theo van Teijlingen

Theo van Teijlingen neemt zijn gehoor met zich mee met zijn gitaarspel en zelfgeschreven Nederlandstalige luisterliedjes. Zijn teksten laten soms een uitzicht zien van een andere wereld, maar ook het heilige van alle dag in ons dagelijks leven. Zijn liedjes zijn als spiegels, soms als een wekker die je wakker maakt en dan weer als een balsem van hoop.

Theo van Teijlingen groeide op in Vlaardingen en werkte voor Youth for Christ in Nederland, België, Denemarken en Zweden. Op zijn 17e begon hij met het schrijven van teksten en zingen van zijn liedjes. Hij maakte vroeger deel uit van het duo Benedicamus, waarbij het uitgangspunt de folkmuziek was, het verhalende lied. Sindsdien trekt hij met zijn gitaren en dulcimer als een troubadour door het leven.

Hij is werkzaam in het onderwijs, maar vooral actief voor de door hem en drie vrienden opgerichte stichting De Figurant uit Goes, die vorig jaar mei het 20-jarig bestaan vierde. Theo’s CD’s en boekjes met kleine verhaaltjes, gedichten en gedachten vinden gretig aftrek. Met dit werk ondersteunt stichting De Figurant onder meer opvangwerk in Oeganda, waar Theo’s zus Els werkt bij Amecet, een stichting in Soroti voor hulpbehoevende kinderen.

Daarnaast werkt Theo regelmatig mee aan benefietconcerten, en trad hij verschillende keren op radio en televisie op. Ook gaat hij voor in allerlei kerken als een soort ‘zingende dominee’.

Het Groot Huiskamerconcert in de PKN kerk in Lewedorp (Zandkreekstraat 31), begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, de hoed gaat rond voor Amecet. Er is deze avond ook catering aanwezig.

%d bloggers liken dit: