2Koren Kerstconcert in Vlissingen

VLISSINGEN – Het Zeeuws Byzantijns koor Srétenieje en het (Walcherse) gemengde koor Te Quiero geven zaterdagavond 17 december 2022 een 2Koren Kerstconcert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

De pianobegeleiding is in handen van Olga Tkacenko. Te Quiero staat onder leiding van Elena Berdnikova. Srétenieje heeft als dirigente Emilia Tachnik-Li, die het koor ruim 25 jaar geleden oprichtte. Emilia Tachnik-Li draagt nu haar taak over aan Elena Berdnikova. Binnenkort wordt de nieuwe naam van het Srétenieje bekendgemaakt. Zangers die de nieuwe fase van het koor willen meebeleven, zijn van harte welkom.

Vernieuwing

De oorlog in Oekraïne heeft een directe invloed op het koor gehad. Daarop is ook het repertoire en het programma voor het 2Koren Kerstconcert toegesneden. De aanpassing in het repertoire wordt volgend jaar doorgezet met een verbreding naar Oost-Europese (Slavische) liederen onder leiding van Elena Berdnikova. De imposante muziek uit de Orthodoxe liturgie blijft gehandhaafd.

Srétenieje is trots op de prestaties van de afgelopen 25 jaar en is blij dat het in de persoon van Elena een dirigent krijgt, die net als Emilia, is opgegroeid met de liturgische muziek die het koor zingt. Srétenieje verzorgde afgelopen maart een benefietconcert voor Oekraïne.

Het 2Koren Kerstconcert in de Sint Jacobskerk begint om 19.30 uur, inloop vanaf 18.45 uur.

Kaarten voor het 2Koren Kerstconcert kunnen worden besteld bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen, De Drukkery in Middelburg. online via www.Drukkerymiddelburg.nl/tickets , via 0118-886800 en per e-mail: penningmeester@zeeuwsbyzantijnskoor.nl.