Samen zingen in Duiveland

NIEUWERKERK – De samenwerkende PKN-gemeenten in Duiveland (SAGE Duiveland) verzorgen zaterdagavond 17 november voor het derde jaar in de Johanneskerk in Nieuwerkerk een muziek- en samenzangavond in de trant van ‘Nederland zingt’. Iedereen die graag zingt of luistert, is welkom.

Het programma bevat oude en nieuwe liederen uit verschillende bundels. Zangers en musici uit de verschillende gemeenten werken hierin samen aan een muzikaal en afwisselend programma. Taken zijn verdeeld over de gemeenten en met elkaar geven ze gestalte aan wat hen samenbindt, ondanks verschillen in de praktijk van de geloofsgemeenschappen.

Veel muzikale talenten in Duiveland laten van zich horen. ‘We belijden allen dezelfde Heer en daarvan gaan we zingen’. De Cantorij van de Protestantse gemeente Nieuwerkerk onder leiding van Ria van Sluijs werkt mee, Annette Jumelet uit Bruinisse en Marianne van Dijke uit Nieuwerkerk musiceren samen op viool en piano, muziek- en zanggroepen in verschillende samenstellingen uit Sirjansland (bekend van de Zeeland Zingt In Dreischor-avonden) zorgen voor een keur aan instrumenten en er zijn allerlei combinaties met de Cantorij gemaakt. Er is volop gelegenheid voor samenzang ingepast en samen met de aanwezigen wordt zelfs in canon gezongen.

De organisatie en algehele leiding van de avond is in handen van de secretaris van de Werkgroep SAGE: Ria van Sluijs, tevens scriba van de Protestantse gemeente Nieuwerkerk.

Het belooft een mooie avond te worden: zaterdagavond 17 november, aanvang 19.30 uur, Johanneskerk in Nieuwerkerk. De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een vrije gift voor de onkosten gevraagd. Na afloop wordt gezorgd voor een hapje en een drankje in kerkcentrum Punt-3 om nog even na te praten en om de onderlinge contacten te verstevigen.

%d bloggers liken dit: