Actualiteit in de Doopsgezinde kerk Middelburg

MIDDELBURG – De Doopsgezinde gemeente in Middelburg besteedt zondag 16 oktober 2022 in de eredienst aandacht aan de actualiteit.

Voorganger is ds Gert Jan Smit. Hij zal in zijn overdenking spreken over onze actualiteit, waarin vrede en veiligheid, welvaart en gezondheid onder grote druk staan, een situatie die we tot voor kort niet voor mogelijk hielden. ,,Het is allemaal niet vanzelfsprekend, het leven’’, zegt ds Smit. Hij zal onder meer stilstaan bij de situatie van de dissidenten in Rusland. Zij hebben de moed zich te verzetten tegen de duisternis van het regime, want duisternis kan niet anders dan gevolgd worden door het licht van de morgen.

Dichter en journalist Jochen Klepper (1903-1942), dichter van lied 445 uit het Nieuwe Liedboek.

Lied 445 dat na de overdenking wordt gezongen, verwoordt dit indringend. De tekst is van Jochen Klepper (1903-1942), Duits schrijver en dichter, die te maken kreeg met het nazi-regime. Hij trouwde met een Joodse vrouw, en toen deportatie dreigde, koos hij met zijn vrouw en dochter op 11 december 1942 vrijwillig voor de dood.

Organist Bert Geleijnse verleent muzikale medewerking aan de dienst in de Doopsgezinde kerk (Lange Noordstraat). Aanvang 10 uur.