Aerpels, peeën en jûûn voor Indonesië en de Voedselbank

UTRECHT – De classis Delta liet afgelopen december op verschillende plekken weer zien wat ze in haar mars heeft. Ondanks allerlei beperkingen zaten ze in onder meer Kleverskerke en Goes niet stil. Hierdoor werd in deze feestmaand ook kwetsbaren in Indonesië en de Voedselbank een hart onder de riem gestoken.

Er werden vele kilo’s aardappelen verkocht voor Indonesië en de Voedselbank.

Kleverskerke

Het verhaal over de aardappelen voor Delta voor Indonesië begon in Kleverskerke met een telefoontje vanuit de ZWO van de Protestantse Kerk in Kleverskerke met de vraag aan de familie Oele in Arnemuiden of ze wat aardappelen wilde sponsoren. Dat bleek maar liefst 1000 kg op te leveren! Maar wat doe je daar mee? Daar wisten ze wel raad mee. Er werd snel een actie op poten gezet waarbij via mail, telefoon en bestelformulieren aardappelen besteld konden worden. Het bijzondere aan deze actie was dat men niet alleen voor zichzelf aardappelen kon bestellen, je kon ze ook doneren aan de Voedselbank. Twee vliegen in één klap. En… met succes! Na de eerste 1000 kilo volgden er nog veel meer. Er is inmiddels 1200 kilo verkocht en de bestellingen lopen nog steeds door.

Goes

Goed voorbeeld doet volgen, zo bleek bij de aardappelactie in Kleverskerke. Het stimuleerde De Levensbron in Goes om contact op te nemen met boeren in hun netwerk. Familie Rijm, familie De Bruijne en De Rusthoeve wilde met hun mooie producten graag bijdragen aan Indonesië en de Voedselbank. Het resultaat was ook hier verbluffend: 750 kg aardappelen, 260 kg uien en 180 kg wortels! Met de opbrengst vanuit Delta zal worden gewerkt aan perspectief en hoop voor kinderen in Yogyakarta, vrouwen op Papua en boeren op Java.

Meer weten over deze acties? Neem contact op met Kerk in Actie-consulent Menno Hanse: m.hanse@protestantsekerk.nl 

Bron: Kerkinactie.protestantsekerk.nl