Alexander Eberson wordt nieuwe predikant VEG Wemeldinge

WEMELDINGE – De Vrije Evangelische Gemeente in Wemeldinge heeft een nieuwe predikant gevonden in ds Alexander Eberson.

Ds Alexander Eberson.

Alexander Eberson (52) begon zijn loopbaan in het basis- en middelbaar onderwijs als godsdienstdocent. Op aanraden van zijn vader ging hij theologie studeren. Zijn eerste standplaats als predikant werd de protestantse gemeente Roeselare. Van 2011-2018 stond hij in Knokke-Heist. In 2011 werd hij tevens onbezoldigd havenpastor van de internationale organisatie Seamen’s Christian Friend Society (SCFS) in Terneuzen en Gent. Hij bezoekt de schepen om met de opvarenden te spreken en zegt zich predikant én evangelist te voelen.

Van zijn hand verschenen de boeken ‘Geestelijk Bouwen’ (2015), ‘Protestanten aan de Zandpoortvest te Mechelen-Zuid, een historie’ en twee delen in de reeks gemeentebrochures (‘Zending in eigen huis, de schaamte voorbij’ en ‘Ouderling en gemeente’)

In 2010 verscheen ‘Allard Pierson (1831-1896), Wie sterk is, die volge mij in geloof en wetenschap’. Dit boekje drukt volgens de uitgever precies uit wat Alexander Eberson uitdraagt: geestelijk bouwen, wat een mensenleven kan duren. Het boekje kan ondersteunend zijn, zodat de Bijbel zelf ter hand wordt genomen: het grondplan bij uitstek hoe geestelijk te bouwen.

Ds Eberson vervult in Wemeldinge de vacature die ontstond toen ds Janno van den Ende in juli 2021 naar Zeist vertrok om leraar te worden aan de leefgemeenschap en Bijbelschool Wittenberg.