Alzheimercafé in JOTA Oostburg

OOSTBURG – JOTA, huis voor ontmoeting en inspiratie in Oostburg, houdt vier keer per jaar een Alzheimercafé. De eerstvolgende bijeenkomst is op 20 februari, met als thema ‘Wat is dementie?’

Geriater dr Croughs leidt het onderwerp over dementie in. Er is voldoende ruimte voor uw eigen vragen. Het Alzheimercafé is bedoeld voor mensen, die zelf aan de ziekte lijden en voor mensen, die er in hun naaste omgeving mee te maken hebben.

Het eerste Alzheimer Café in Nederland werd geopend in 1997. Inmiddels zijn er meer dan 185 cafés door heel Nederland. Een enorm succes. En dat is niet vreemd als je bedenkt dat het Alzheimer Café een belangrijk onderdeel in de Zorgketen Dementie vormt. Het is één van de eerste activiteiten waarvan mensen gebruik kunnen maken wanneer zij met dementie in aanraking komen. In de jubileumuitgave over het tienjarig bestaan van het Alzheimer Café schrijft Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer: ,,De fase van het ontdekken en herkennen van dementie is vaak het moeilijkst. Hoe merk je bij jezelf dat je geestelijk achteruit gaat? En als het om je partner gaat, hoe vertel je dan dat er iets aan de hand is? Bij al deze vragen helpt het om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Juist daarom zijn de Alzheimer Cafés zo belangrijk.”

Het Alzheimercafé op 20 februari in JOTA (Raadhuisplein 4) Oostburg begint om 14.00 uur.

%d bloggers liken dit: