Amber Mertens concerteert in Middelburg

MIDDELBURG – Pianiste Amber Mertens geeft zondag 15 mei vanaf 15.00 uur een concert in de Doopsgezinde kerk (Lange Noordstraat) in Middelburg. Ook haar elfjarige zusje Carmen zal tijdens het concert optreden. In de pauze geeft de Muziekschool Zeeland informatie over haar lessen. Met als motto ‘een leven lang muziek’ biedt zij lessen aan voor iedereen, jong én oud(er).

Amber Mertens.

De 18-jarige Amber Mertens kreeg twaalf jaar geleden haar eerste  pianoles. Twee jaar later werd ze toegelaten tot de talentenopleiding van de Zeeuwse Muziekschool, waar ze les kreeg van Rien Balkenende, Henny van Eersel en Dies van den Berg. Sinds vorig jaar volgt ze de bacheloropleiding Klassieke Piano aan het conservatorium te Tilburg.

 

Carmen Mertens.

Op het programma staat onder meer het Scherzo no.2 in bes van Frederic Chopin en het eerste deel uit de sonate in A opus 2 no 2 van Ludwig van Beethoven. Met haar zus Carmen speelt Amber quatre-mains in Aquarium uit Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saens. Ook Carmen volgt de talentenopleiding van de muziekschool en treedt regelmatig op in Zeeland.

De toegang tot het concert is gratis, een gift bij de uitgang wordt op prijs gesteld.