Anna Cramer in zang en piano tijdens miniconcert

MIDDELBURG – Het miniconcert van het Lange Jan Project in de Koorkerk Middelburg wordt donderdag 21 oktober 2021  (15.00 uur) verzorgd door het duo La Caresse. Caroline Scheers (mezzo sopraan) en Esther Groot (piano) zingen en spelen liederen van Anna Cramer (1873-1938).

Anna Cramer kon zich in haar tijd meten met grote liedcomponisten als Strauss, Mahler, Wolf en Debussy. Cramer was geen avant-gardiste in de moderne betekenis van het woord, maar stilistisch hield ze zich in de voorste gelederen van het fin-de-siècle-componeren op.

Duo La CaresseCaroline en Esther leerden elkaar kennen aan het conservatorium in Hilversum waar ze beiden in 1984 als pianodocent zijn afgestudeerd. Ze hadden allebei, naast hun pianostudie, zangles van een medestudente.

Caroline nam zangles bij Thea Bakker, bij Rob van der Meule en Bernadette ter Heyne, bij wie zij ook een masterclass volgde. Zij zong bij de Vlissingse Oratoriumvereniging en bij het Middelburgs Kamerkoor. Via ‘De Vrienden van het Lied’ volgde zij masterclasses bij Carolyn Watkinson en Christa Pfeiler. Met muziekensemble Padovana trad zij een aantal malen op Walcheren op.

Esther heeft na het afronden van haar pianostudie een aantal jaren hoofdvak zang gestudeerd en in die periode een aantekening liedbegeleiding bij Hans Broekmans behaald. Met het zingen is zij uiteindelijk niet verder gegaan, wel heeft zij altijd veel en graag zangers begeleid, vanuit een grote affiniteit met de zanger. Als een van de vijf pianisten van ‘Het Kwintool’ treedt ze regelmatig op met een uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Toegang miniconcert is vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30 uur.

In de Torenvoet van de Lange Jan is de expositie van José Crombach helaas niet meer te zien. De koffiehoek is nog tot 28 oktober geopend, waar koffie, thee en fris te koop zijn voor een klein bedrag.

Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.