Anne-Marie van Sprang exposeert in de Nieuwe Kerk

MIDDELBURG – In de Nieuwe Kerk van Middelburg is van 29 juni tot 6 september de zomerexpositie Lentesneeuw te zien van de Middelburgse kunstenares Anne-Marie van Sprang.

Lentesneeuw is een installatie van Anne-Marie van Sprang (1960). Een kwetsbare en beweeglijke kleine wereld die zorgt voor een totaal andere blik. Van Sprang studeerde aan de AKI Academie voor Beeldende Kunsten in Enschede, aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en het Europees Keramisch Centrum (EKWC) in den Bosch. Haar werk werd verschillende malen onderscheiden met een prijs. Van Sprang exposeerde zowel solo als in groepsverband.

Prof. Carel Blotkamp, kunstcriticus, emeritus hoogleraar moderne kunst en groot kenner en liefhebber van het werk van Anne-Marie van Sprang, opent de expositie op 28 juni om 15.00 uur. Om 15.45 uur wordt er feestelijk geproost op de installatie. De organisatie is in handen van het Stadspastoraat van de Protestantse Gemeente Middelburg.

De installatie in de Nieuwe Kerk is te zien op weekdagen van 10.30 tot 17.00 uur en in de weekenden van juli en augustus van 13.30 tot 17.00 uur.

%d bloggers liken dit: