Bachorganist ds Baan geeft laatste matinee-orgelconcert in Ouddorp

OUDDORP – Ds G.J. Baan uit Rottderdam-Zuid geeft zaterdag 10 september 2022 het laatste matinee-orgelconcert van dit zomerseizoen op het Van Vulpen-orgel in de Dorpskerk in Ouddorp, aanvang 11.00 uur.

Op het programma van dit ochtendconcert staan werken van A.C. Schuurman, D. Buxtehude, J.S. Bach, F. Mendelssohn en J.J. van den Berg.

Ds G.J. Baan.

Gert Jan Baan (1968) bespeelt het orgel sinds zijn kinderjaren. Hij studeerde onder anderen bij Willem Hülsmann, Jan J. van den Berg, Erik van Bruggen, Anton Pauw en Jos van der Kooy. In 2006 begon hij een studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg emt als hoofdvak orgel (Bram Beekman) en bijvak klavecimbel (Geert Bierling). Zijn muziekstudie aan het University College Roosevelt in Middelburg met als praktijkvak orgel bij Margreeth de Jong, rondde hij in 2011  af, te samen met een scriptie over Luther en Bach bij prof dr A.A. Clement. In april 2021 promoveerde hij aan de Theologische Universiteit Apeldoorn op de drie vroegste Paascantates van Johann Sebastian Bach.

In 1991 werd hij toegelaten tot de predikantsopleiding van de Gereformeerde Gemeenten. Hij diende de gemeenten van Lisse (1995), Doetinchem – als zendingspredikant op Papua, Indonesië (2001), Kapelle-Biezelinge (2006), Kalamazoo, MI (USA) (2011), Vlissingen (2015) en Rotterdam-Zuidwijk (sinds 2018).

Zaterdag 10 september is tevens de laatste dag dat de tentoonstelling in de Dorpskerk kan worden bezocht. Er zijn schilderwerken geëxposeerd met als thema ‘Door Geloof Alleen’, van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld.