Barok en Romantiek in matinee-orgelconcert Ouddorp

OUDDORP – Ds Jan de Visser  uit Sommelsdijk bespeelt zaterdag 31 juli 2021 vanaf 11.00 uur tijdens het matinee-concert het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp.

Ds Jan de Visser

Jan de Visser (1957) studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Nederlandse Taal- en Letterkunde), Open Universiteit Nederland (Rechten) en Universiteit Utrecht (Theologie). Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer, was achtereenvolgens tien jaar leraar Nederlands, tien jaar predikant (Nieuwdorp – 1994 – en Maassluis – 1998 – 2004), CDA-wethouder van Maassluis en advocaat in Den Haag. Sinds 2018 is hij predikant van de Exodusgemeente Middelharnis-Sommelsdijk.

Al sinds zijn kinderjaren speelt Jan de Visser orgel. Hij volgde lessen bij zijn oom ds Piet Schalk, Gerrit Segers, Leen Schippers, Kitty en Bets Nederkoorn (piano, orgel en zang), Jan Mulder, Addie de Jong, en Alexander Prins. De laatste jaren studeerde hij bij Arjen Leistra, organist van de Grote of St Janskerk in Schiedam. Hij is organist geweest in Lisse en Maarssen en begeleidde veel diensten in Maassluis.

Het concertprogramma biedt gevarieerde muziek, waarin barok en romantiek samenkomen met werken van Duitse, Franse, Engelse, Belgische en Hollandse componisten. Het programma wordt geopend met ‘Herzlich tut mich verlangen’ van Bach en afgesloten met de Sonate VI, ‘Vater unser in Himmelreich’ van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Het Engelse stuk ‘Adagio in E-majeur’ van Frank Bridge wordt gespeeld door zijn broer Ries de Visser.

Donderdag 4 augustus (19.00 uur) is er in de Dorpskerk weer een zangavond ten bate van de GZB. Organist is Marcel Saarloos uit Ooltgensplaat en Cok Mijs bespeelt de dwarsfluit.