Bellringers brengen dit jaar het Grote Kerst Bell Experiment

Laatste wijziging:

GOES – De Bellringers uit Goes geven zondag 15 december 2019 een kerstspecial in de Heilige (Kleine) Maria Magdalenakerk in Goes. Evenals vorig jaar wordt dit weer een Groot Bell-Experiment maar dan nu toegespitst op Kerst: Het Grote Kerst Bell Experiment met unieke combinaties muziekstijlen.

De Bellringers zijn het laatste stukje geschiedenis van de vroegere De Zeeuwse Koorschool, opgericht door Evert Heijblok. In 2012 zijn het laatste jongenskoor en de bellringersgroep van de koorschool opgeheven en overgegaan naar het herenkoor St Caecilia van de Katholieke kerk. Ongeveer één keer per maand treedt deze groep van 13 bellringers op in binnen- en buitenland. Dat is vaak tijdens kerkdiensten, maar ook op kleine festivals en in theaters met zowel klassieke als wereldmuziek.

Het Grote Kerst Bell Experiment is de kerstspecial op het concert van vorig jaar: Het Grote Bell Experiment. Het wordt ook ditmaal een bijzonder concert waarbij bellringing wordt samengebracht  met unieke combinaties muziekstijlen. De samenwerking met verschillende muziekstijlen en kunstvormen is een experiment om te zoeken naar een nieuwe vorm om bellringing in de toekomst meer exposure te geven. Nieuw dit jaar: Rap, Gospel en Cajon. Dat het weer een ‘experiment’ wordt staat vast.

In dit concert spelen de Goese Bellringers samen met:

– ABC Gospel Choir
– DJ Reza
– Ensemble MIR
– Brassband Excelsior Kloetinge
– Organist/Pianist: Marcel van Westen
– Stichting Dansz
– De Musical-Vrienden
– Solist: Noël Casteleyn
– Cajon: Erlend Steiner Lovisa
– Rapper GLO

Toegangskaarten voor het Grote Kerst Bell Experiment zijn te koop via www.bellringers.nl , bij verschillende boekhandels in Goes en aan de deur op 15 december. Het concert begint om 19.00 uur.

De Bellringers tijdens het Grote Bell Experiment vorig jaar in Goes.