Bewogen afscheid ds Van den Berg van Puttershoek

PUTTERSHOEK – In een bewogen dienst heeft ds Ard van den Berg zondagmiddag 19 juni 2022 afscheid van zijn hervormde gemeente in Puttershoek genomen. Ook veel gemeenteleden hadden het moeilijk met dit afscheid, maar toch was iedereen blij met het nieuwe begin dat het domineesgezin gaat maken.

Ds Ard van den Berg.

Ard van den Berg (12 maart 1980) werd in 2010 als predikant bevestigd in Geesteren (Gld). Puttershoek volgde in april 2015. Daar maakte hij een hele ontwikkeling door als predikant. Dat had wel tot gevolg dat hij in september 2021 ernstig ziek werd. Na een loodzware tijd voor hem en zijn gezin, kon hij toch zijn werk als predikant hervatten. De periode van ziekzijn leidde tot het besluit om zich los te laten maken van zijn gemeente en in het ouderenpastoraat in Zuid-Beijerland en Scheveningen aan de slag te gaan.

In zijn afscheidspreek, aan de hand van Prediker 3: 1-15, refereerde ds Van den Berg eraan dat er overal een tijd voor is. ,,God heeft zijn hand erin. Soms moet je zelf je verantwoordelijkheid nemen, en dat is déze tijd. Het is tijd voor een nieuw begin.’’ Hij gaf zijn gemeente en zichzelf de woorden van Paulus mee: ‘Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk’. ,,Het is een belofte voor de toekomst, als het geheim van het geloof in je is.’’

Ds Ard van den Berg laat de pentekening van de kerk zien, die hij bij zijn afscheid kreeg.

Ds Van den Berg blijft na zijn losmaking predikant met volledige bevoegdheid. Aangezien het gezin Van den Berg in Heinenoord gaat wonen, zal hij zeker nog eens in Hervormd Puttershoek voorgaan.

De gemeente gaf ds Van den Berg ten afscheid een pentekening van de kerk en mevrouw Van den Berg een cheque voor een tuinset.