Boeren op Java centraal op ZWO-regioavonden

VLISSINGEN – De Delta-ZWO-commissie (Zending- Werelddiaconaat- Ontwikkelingssamenwerking) houdt in mei vier onlineregioavonden over het Delta voor Indonesië-project Trukajaya. Dit project heeft als streven meer voedsel door duurzame landbouw en betere samenwerking op Java. Het onderwerp van de regioavonden is dan ook ‘Je zal maar boer zijn in Indonesië…’ – over landbouw en platteland op Java.

Boeren op het platteland van Java.

De classis Delta ondersteunt via Delta voor Indonesië drie jaar lang verschillende organisaties. Eén daarvan is de diaconale organisatie Trukajaya, die met boeren werkt. Tijdens de regioavonden in mei komen deze boeren aan het woord om te vertellen hoe zij werken en wonen op het platteland van Java. De Delta kent ook veel boeren en platteland. Lopen ze in Indonesië tegen dezelfde dingen aan, hoe gaan ze om met de uitdagingen van de landbouw en het platteland? En wat betekent de diaconale organisatie Trukajaya voor hen, op welke manier wordt hulp geboden?

Daarnaast is er tijdens de regioavonden gelegenheid om elkaar te ontmoeten als ZWO’ers, diakenen en leden van de zendingscommissie. Hoewel de regioavonden online worden gehouden kan er zo toch worden gedeeld hoe het in elkaars gemeenten gaat.

De online ZWO-regioavonden worden gehouden via ZOOM en zijn gepland op:

maandag 10 mei – Zeeuws-Vlaanderen
dinsdag 11 mei – Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint-Philipsland
maandag 17 mei – Bevelanden
donderdag 20 mei – Walcheren

De digitale inloop is vanaf 19.30 uur. De ontmoeting begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Mocht de datum van de regioavond in het ‘eigen’ gebied niet uitkomen, dan kan worden aangesloten bij één van de andere avonden.

Ook de gemeenten op de Zuid-Hollandse eilanden die meedoen aan Delta voor Indonesië zijn van harte uitgenodigd. Omdat er nog niet zoveel deelnemers zijn uit dit deel van de classis, kunnen zij aanschuiven op een regio-avond van hun keuze.

Meld je aan door je naam, gemeente, telefoonnummer en functie te mailen naar m.hanse@protestantsekerk.nl. Deelnemers ontvangen voor de bijeenkomst een link en korte handleiding van Zoom. Bij vragen of problemen wordt uiteraard hulp geboden.

Klik hier voor meer informatie over Delta voor Indonesië.