Bonhoeffer-middag met The Sunshine Cleaners geannuleerd

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS IS DEZE BEZINNINGSMIDDAG VOORLOPIG GEANNULEERD

 

MIDDELBURG – In het kader van het landelijke bezinningsjaar rond de theoloog Dietrich Bonhoeffer wordt zondag 17 mei een Bonhoeffermiddag gehouden in de Nieuwe Kerk van Middelburg, aanvang 15.00 uur.

Centraal tijdens deze bezinningsmiddag staan ‘Silent Voices’, songs van de Zeeuwse band The Sunshine Cleaners, geïnspireerd door de gedichten die Bonhoeffer schreef in de gevangenis, wachtend op zijn executie. Bonhoeffer was een predikant die deelnam aan een aanslag op Adolf Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen in het concentratiekamp Flossenburg. Hij was toen 39 jaar oud. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven en gedichten over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde.

Een landelijk bezinningsjaar geeft gelegenheid om op verschillende manier aandacht te besteden aan het werk van Bonhoeffer. De Nieuwe Kerk-gemeente deed dat eerder met een Bonhoeffer-leerhuis. Dit keer wordt het gedachtengoed van Bonhoeffer op een andere manier gepresenteerd.

The Sunshine Cleaners zullen tijdens deze middag verschillende liedjes van het album ten gehore brengen. Hoogtepunt van het album Silent Voices is het lied ‘Who Am I?’, dat is geïnspireerd door het aangrijpende gedacht van Bonhoeffer, getiteld ‘Wer bin ich?’

Bram Kwekkeboom houdt een voordracht en ds Paulien Couvée verzorgt de inleiding.

De middag is georganiseerd door Vorming & Toerusting in samenwerking met het Stadspastoraat Middelburg.

 

 

%d bloggers liken dit: