Choral Evensong in H. Maria Magdalenakerk Goes

GOES – In de H. Maria Magdalenakerk in Goes wordt zaterdag 5 februari 2022 een traditionele Engelse Choral Evensong gehouden. Dit avondgebed vormt de afsluiting van de katholieke straatmissie op die dag.

De Evensong is bekend vanuit de Anglicaanse kerk en wordt de laatste jaren steeds vaker in Nederlandse kerken gehouden. Een van de redenen is dat de Evensong mensen naar de kerk trekt die gewoonlijk niet de zondagse viering bezoeken, maar die wel behoefte hebben aan troost en bezinning.

In het avondgebed staat niet de geloofsleer voorop, maar wordt de bezoeker geestelijk gevoed door de teksten en de muziek.

Tijdens de Choral Evensong in Goes worden de Evening Canticles van H. Howells (de Collegium Regale die zijn geschreven voor het King’s College Cambridge) ten gehore gebracht. Bijzonder zijn ook de anthems ‘O nata lux de lumine’ van T. Tallis en M. Lauridsen, waarin Jezus als ‘Licht der lichten’ wordt bezongen.

Het koor Luscinia staat onder leiding van dirigent Wim Boer, cantor van H. Maria Magdalenakerk. Organist is Joël Boone. Celebrant is Pater Thaddy de Deckere.

De Choral Evensong begint om 17.00 uur.

H. Maria Magdalenakerk in Goes.