Close Harmony in Doopsgezinde kerk Middelburg

MIDDELBURG – De Vocal Group @Lips geeft zondag 23 februari 2020 in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat in Middelburg een concert van close harmonymuziek.

Vocal Group @Lips

‘Vocal Group @Lips’ bestaat uit negen vrouwen, die a capella vier-en vijfstemmige arrangementen zingen, van swingende popsongs tot gevoelige ballads. Vocal Group @Lips startte in 2012. Het eerste optreden bij Middelburg VOLkoren –  een aantal jaren geleden –  was een groot succes. De groep brengt met een aangename en verzorgde performance een vocaal programma dat er zijn mag. Geen klassieke muziek in de letterlijke zin van het woord, maar wel close harmony van ‘klassieke’ kwaliteit.

Close harmony is een meerstemmige zangstijl. De stemmen van verschillende zangers zitten dicht bij elkaar, waardoor de muziek een rijkdom aan klank en kleuren krijgt. Deze techniek vraagt om zeer zuiver zingen, waarbij ook de verschillende stemmen goed met elkaar moeten overeenkomen.
Op het programma van 23 februari staan bekende en minder bekende nummers, allemaal in klassiek klinkende arrangementen. Nederlandstalig repertoire ontbreekt daarbij niet. Zo staat onder meer het bekende en ontroerende lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Brey op het programma.

Het concert, dat om 15.00 uur begint, is georganiseerd door Kerk biedt Podium. De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.