Concerten voor 200ste geboortedag César Franck

TERNEUZEN-KAPELLE-GOES – De Maria Magdalena Cantorij uit Goes viert de 200ste geboortedag van César Franck met een aantal concerten van zijn muziek. In het weekend van 9 en 10 december treedt de cantorij op in Terneuzen en Kapelle.

Naast het bekende ‘Panis Angelicus’ (afkomstig uit een zeer omvangrijke mis voor koor, cello, harp, orgel en solisten), componeerde hij vele grote orgel- en symfonische werken. Als vernieuwer spande hij zich in voor kwalitatieve en goed zingbare kerkmuziek. Toen hij organist was van de St Clothildekerk in Parijs, zorgde hij ervoor dat er een prachtig nieuw orgel kwam, gebouwd door Cavaillé-Coll.

Aan de concerten in Terneuzen en Kapelle wordt meegewerkt door Rita Fernandez (sopraan), Felipe Carlos, (tenor), Christian Beutel, (bas), Chema Martinez, (cello), Alejandra Rony, (contrabas), Sabien Canton, (harp), Mark Christiaanse, (orgel) en de Maria Magdalena Cantorij onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz.

In deze concerten komt een bloemlezing van het werk van Cesar Franck aan bod, koormuziek, orgelmuziek en muziek voor vocale solisten en instrumentalisten. Ook klinkt er muziek van tijdgenoten als Saint Saëns en leerlingen van César Franck.

De concerten ‘Muziek voor de 200e geboortedag van César Franck (1822-1890) zijn op vrijdag 9 december in de Grote Kerk van Terneuzen en op zaterdag 10 december in de Hervormde Kerk in Kapelle. Klik hier om tickets voor de concerten te bestellen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.