Martine Oldhoff

Confessionele Beweging houdt bijeenkomst over ‘Bijbels spreken over de ziel’

GOES – De Confessionele Beweging, afdeling Zeeland, houdt woensdagavond 1 juni 2022 in de Vredeskerk in Goes een bijeenkomst over ‘Bijbels spreken over de ziel’. Spreker is dr M.C.L. Oldhoff, predikante van de Protestantse gemeente in Mijnsheerenland.

Martine Oldhoff.

Van 2015 tot 2016 was Martine Oldhoff onderzoeksmedewerker aan de PThU, waar zij als promovendus haar afstudeerscriptie over de ziel schreef: ‘Soul searching with Paul: human life as distinct from and related to God’. Over dat onderwerp heeft zij dertig publicaties op haar naam staan.

Wat bedoelen we eigenlijk als we het over de ziel hebben? Is het een woord dat uitsluitend in de kerk gebruikt wordt?  Is het een speciaal deel in ons? In de kerk klinkt het woord ziel onder meer bij het zingen van psalmen, zoals in Psalm 103:2 “Loof de HERE, mijn ziel en vergeet niet een van zijn weldaden.” Er zijn heel wat vragen als we spreken over de ziel.

De bijeenkomst in de Vredeskerk in Goes (Ds W.H. van der Vegtplein 2), begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten. Iedereen is welkom.