Cursus Gregoriaans zingen in Terneuzen

TERNEUZEN – Het Sint Franciscuscentrum geeft als voorbereiding op de bisdombedevaart van oktober 2019 ook in Terneuzen een basiscursus Gregoriaanse zang.

Het gaat om een korte laagdrempelige basiscursus, bedoeld voor zangers die zich graag (verder) willen verdiepen in het gregoriaans. Er zijn geen toelatingseisen, iedere geïnteresseerde is welkom, zowel beginners als gevorderde zangers kunnen hun hart ophalen tijdens de cursus.

Gregoriaans is ontstaan tussen ruwweg 300 en 1100 na Christus. Het is eenstemmige liturgische zang van de Westerse Kerk op Latijnse tekst. In de basiscursus komen aan de orde het gregoriaanse notenschrift, zingen en (verder) interpreteren.

De cursus kent een theoretisch gedeelte maar er zal ook veel gezongen worden. Er zal aandacht zijn voor notatie, liturgie, geschiedenis van het gregoriaans en praktische stemvorming.

De cursus wordt gegeven op de vrijdagavonden 30 augustus, 13 en 27 september in de R.K. Emmaüskerk, Alberdingk Thijmstraat 2 in Terneuzen van 19.30 uur – 21.30 uur.

De leiding is in handen van Jan Schuurmans, diocesaan medewerker kerkmuziek.

Klik hier om aan te melden via de website van het Sint Franciscuscentrum. Aan de avonden zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Bron: Sint Franciscus Centrum