Cursus kerkrentmeester in Goes

GOES – De Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) afdeling Delta houdt in oktober 2019 een cursus kerkrentmeester in Goes. Gerrit Oosterwijk, deskundige op het gebied van kerkbeheer bij de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, zal de cursus verzorgen. Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor kerkrentmeesters die deelnemen aan de cursus kerkrentmeester. Niet alleen startende kerkrentmeesters, maar juist ook ervaren kerkrentmeesters hebben hun inbreng tijdens de interactieve cursus, die twee avonden omvat.

Steeds meer kerkrentmeesters ontdekken de meerwaarde van de cursus kerkrentmeester. Kerkrentmeesters vinden het inspirerend om bij deze cursus andere kerkrentmeesters te ontmoeten en met elkaar te spreken over praktische zaken in en rond de kerk.

Veel aspecten van het werk binnen een college worden besproken: wat is de verhouding tussen het college en de kerkenraad? Is er toestemming nodig om de pastorie te verkopen? Kan er een stichting worden opgericht? Maar ook waardevolle tips worden er uitgewisseld: heeft uw college al aanspraak kunnen doen op beschikbare subsidies? Gerrit Oosterwijk was jarenlang gemeenteadviseur kerkbeheer voor de provincie Zuid-Holland en is nu beleidsondersteuner bij de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Zijn jarenlange ervaring, kennis en kunde zet hij graag in om colleges te helpen bij het vele werk.

Na de twee interactieve cursusavonden zijn de deelnemers goed geïnformeerd over de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het college van kerkrentmeesters. Bovendien ontvangt iedere deelnemer de compleet vernieuwde Handleiding voor de kerkrentmeester, een uitgave van de VKB.

De cursus in de Vredeskerk in Goes wordt gegeven op de woensdagen 9 en 23 oktober en duren van 19.30 tot 22.00 uur. Cursuskosten € 30 per persoon. Klik hier om in te schrijven. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers  (op basis van aanmeldingsdatum).