Cursus kerkrentmeester voor gevorderden

GOES – Om de kennis en ervaring van kerkrentmeesters te vergroten wordt op 26 maart in de Vredeskerk in Goes (Ds. W.H. van der Vegtplein 2,) een cursus gegeven voor gevorderde kerkrentmeesters. De cursus is ontwikkeld door de Academie van de Protestantse Kerk in Nederland en de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN.

De cursus kerkrentmeester voor gevorderden veronderstelt enige kennis en ervaring van deelnemende kerkrentmeesters. Er wordt een verdiepingsslag beoogd van de reeds aanwezige kennis op het gebied van kerkbeheer. Het gaat in deze cursus niet om de breedte van het werk van kerkrentmeesters: de trainer gaat in op concrete situaties die kerkrentmeesters aandragen.

Ervaren trainer

De cursus wordt verzorgd door Gerrit Oosterwijk, beleidsmedewerker van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Jarenlang advieswerk aan kerkrentmeesters en theoretische kennis maken hem bij uitstek de trainer voor complexere vraagstukken.

Bij de cursus voor gevorderde kerkrentmeesters worden concrete, bij voorkeur complexe situaties besproken onder leiding van de trainer. Tijdens de cursus wordt uitgelegd welke keuzes en afwegingen een rol spelen bij het beoordelen van concrete situaties. Na te zijn aangemeld voor de cursus, ontvangen deelnemers een uitnodiging om een concrete casus in te sturen die zij behandeld willen zien. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen, zonder een casus in te sturen. De ervaring leert dat er bij dergelijke avonden als vanzelf bepaalde vragen opkomen.

De cursus duurt één avond waarvoor een bijdrage van € 15 wordt gevraagd. De cursusavond begint om 19.30 uur en eindigt ten laatste om 22.00 uur.

Gelet op de hoeveelheid te bespreken situaties en de gewenste interactie, kunnen er maximaal 25 deelnemers zich inschrijven. Klik hier om u in te schrijven.  Na inschrijving ontvangen deelnemers de overige gegevens.

%d bloggers liken dit: