webinars groen gelovig

De diepte in met GroenGelovig

Laat je komende week inspireren door een serie webinars in het kader van GroenGelovig, het grootste christelijke evenement rondom duurzaamheid in Nederland.
Van 31 mei tot en met 3 juni bieden de verschillende organiserende partners webinars, podcasts en leesplannen aan. Deze inhoudelijke programma’s focussen op de verdieping van het thema Aarden.

Maandag 31 mei – 20.00 – 21.30 uur. Klik hier

Webinar door CGMV, ChristenUnie en Christen Contact Agrariërs: De bodem als basis van onze voedselproductie
Met onder anderen Wiggele Oosterhoff (CCA) en Pieter Grinwis (ChristenUnie)
De bodem is de basis van al ons voedsel, of het nu gaat om bloemkool, melk of appels. De soorten rijkdom in de bodem staat onder druk en daarmee ook de voedselproductie. Gelukkig zien we de laatste jaren toegenomen aandacht voor de bodem, want boeren weten ‘als je goed bent voor de bodem, is de bodem goed voor jou’. Welke goede praktijkvoorbeelden zijn er, waar liggen kansen, wat is er nodig vanuit de politiek en wat kun je als burger doen?

Dinsdag 1 juni – 20.00 – 21.30 uur. Klik hier

Webinar door Arocha Nederland en Micha Nederland: Aan de slag in je lokale gemeenschap.
Verbinding maken met de aarde: de beste kansen liggen in je eigen omgeving! Je kunt er bijdragen aan het verbouwen van biologisch voedsel, je inzetten voor een schone leefomgeving, je inzetten voor je buurtgenoten of bijdragen aan natuurbehoud. Ontdek in deze webinar welke volgende duurzame stap jij kunt zetten. Op de plek waar jij woont, werkt of kerkt! Zowel door daadwerkelijk je handen uit de mouwen te steken of samen een zoektocht te starten naar wat is eerlijk en duurzaam kan betekenen.

Woensdag 2 juni – 20.00 – 21.30 uur. Klik hier

Webinar door Laudato Si’ Werkgroep Nederland: Zorg voor het ‘gemeenschappelijk huis’: het verrassende perspectief van Laudato si’

Vaak spreken christenen over zorg voor de schepping in termen van ‘rentmeesterschap’. Dat suggereert dat wij de schepping beheren, als een landgoed. Maar in Laudato si’ spreekt paus Franciscus over de schepping als een huishouden waar wij deel van zijn. In deze webinar duiken we met Erik Borgman met ons in de encycliek van paus Franciscus. Welk nieuw perspectief levert dat op?

Donderdag 3 juni – 20.00 – 21.30 uur. Klik hier

Webinar door GroeneKerken en Kerk in Actie: Mijn groene verhaal vertellen, hoe doe ik dat?
We hebben allemaal onze eigen redenen om groener te leven en willen hier graag over vertellen. Hoe doe je dit op zo’n manier dat je anderen ermee inspireert? Maarten Westerveen geeft in dit webinar tips om dat waar je enthousiast over bent qua duurzaamheid om te zetten in een inspirerend verhaal. Maarten is docent storytelling en podcasting en redacteur van ‘de waanzinnige podcast’.

Podcast – Wandelen met bomen

De podcast Wandelen met bomen wordt je aangeboden door de Evangelische Omroep en is een speciale extra aflevering van de bestaande EO-podcastserie Eik & Ik.

Bomen zijn zo normaal dat je er vaak aan voorbij loopt. Wim Eikelboom neemt je graag mee op stap in een EO-wandelpodcast die je levenslessen leert over bomen. De wandelpodcast kun je beluisteren terwijl je door een bos of park wandelt. ‘Wat ik hoop is dat je minder vanzelfsprekend naar bomen kijkt. Want bomen hebben ons een hoop te leren’, zegt Wim Eikelboom.
Na het luisteren (en doen) van deze podcast kijk voortaan je met nieuwe ogen naar de bomen om je heen! Klik hier om de podcast te beluisteren.

Leesplan van Tearfund: YouVersion – Voor mensen met een groen hart

Aarden! Weten waar je leeft en beweegt, je meer verdiepen in jouw rol en invloed op de schepping. Tearfund geeft je niet nog meer informatie, maar daagt je uit om bij God je rust te vinden en te ontdekken wat jij met deze input kunt gaan doen. Klik hier om hem te lezen.
Volg gedurende drie dagen een leesplan via de YouVersion Bijbelapp. Je leest een stukje uit de Bijbel met een korte overdenking en krijgt een eenvoudige vraag om over na te denken. Je kunt het lezen op je telefoon bij je ontbijtje, maar ook luisteren tijdens je dagelijkse ommetje.

Bron: Petrus | Protestantse Kerk in Nederland

webinars groen gelovig