De dood, praat erover!

KLOETINGE – Praten over sterven en dood, hoe en met wie doe je dat? Jacomien Marinussen leidt woensdag 20 april 2022 in het Geerteshuis in Kloetinge een gespreksbijeenkomst over dit soms beladen onderwerp.

SIRE voert momenteel een landelijke campagne om met elkaar te praten over sterven en dood. Als we in onze persoonlijke omgeving hier niet mee te maken hebben praten we er liever niet over, we vermijden het onderwerp. Zo kan het zijn dat we onvoorbereid zijn wanneer een dierbare overlijdt.  Tijdens de bijeenkomst in het Geerteshuis gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek, wisselen kennis uit en geven aandacht aan onze sterfelijkheid. Dat gebeurt op een respectvolle, open en ontmoetende manier.

Gespreksleider Jacomien Marinussen was werkzaam bij Hospice Het Clarahofje in Goes, waar ongeneeslijk zieken hun laatste levensfase in een bijna-thuissituatie kunnen doormaken. Jacomien geeft trainingen rondom verlies en rouw en begeleidt mensen in rouw. Onlangs rondde zij de post-HBO-opleiding Rouw en Verlies aan de HZ af.

De bijeenkomst in het Geerteshuis (Jachthuisstraat 13, Kloetinge) begint om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Einde van de bijeenkomst is rond 16.00 uur.

Aanmelden bij Jacomien Marinussen via j.marinussen@zeelandnet.nl

Meer info op Sire.nl