De Figurant viert 20e verjaardag met concert

GOES – Stichting De Figurant uit Goes viert haar twintigste verjaardag met een groot (zesde) benefietconcert op vrijdag 17 mei in theater de Mythe in Goes.

De Figurant heeft als missie om op een creatieve manier het ‘Goede Nieuws’ door te geven. Dit gebeurt door middel van concerten, optredens, medewerking aan kerkdiensten en benefietconcerten. Diverse diaconale projecten worden ondersteund door de verkoop van CD’s, boekjes en wenskaarten. Troubadour Theo van Teijlingen bracht in de afgelopen twintig jaar 5 cd’s en 5 boeken uit en werkte mee aan meer dan 800 optredens, van kerkdienst tot huiskamerconcert, van buitendienst tot benefietconcert, van symposia tot schooloptredens. Duizenden mensen hebben zijn liedjes gehoord, de verhalen en zijn uitleg. Rode draad was en is de liefde van God voor ons mensen en de dienst van en in het koninkrijk van God.

Theo van Teijlingen op een kleuterschool in Oeganda

,,We zijn ontzettend dankbaar voor al de hulp, steun en voorbeden die we in de loop der jaren hebben gehad vanuit de verschillende kerken en diaconieën. Verbonden in het werk voor Gods koninkrijk voelen we ons vereerd om Figuranten te mogen zijn… het gaat om de Hoofdrolspeler, de eer aan Hem, maar we mogen meewerken…meespelen!‘’, zo meldt de stichting.

Els en Theo van Teijlingen in Oeganda

Theos zus Els van Teijlingen zette in 2000 een huis op voor hulpbehoevende kinderen in Oeganda. Sindsdien is zij het ‘grootste goede doel’ van de stichting. Zo wordt steun gegeven aan het werk van Els en haar staf, en wordt meegedacht over het project. Veel (kerk-)mensen zien dit als een directe vorm van hulpverlening, ook omdat Els daar woont en er een goede controle is hoe het geld wordt besteed. De afgelopen 19 jaar heeft deze ondersteuning veel betekend voor kinderen in en rond Soroti.

De verjaardag van de Figurant wordt niet alleen gevierd met het concert in Goes, er wordt ook hard gewerkt aan een nieuwe website en continuering van het bestuur.

Aan het concert in De Mythe wordt meegewerkt door Nova Melodica uit Kapelle-Biezelinge, kleinkunstenaar Bert Kreeft, singersongwriters en Theo van Teijlingen, die een speciaal programma brengt met beeld en geluid.

Els van Teijlingen zal met haar vier Oegandese kinderen bij het concert aanwezig zijn. Er zal een bijzondere meet & greet zijn voor alle vrijwilligers die vanuit Nederland in Soroti hebben gewerkt.

De toegang tot het concert is tien euro, zodat, zoals de stichting het zegt: ,,Iedereen, grote en krappe beurzen, kan genieten van een heerlijk avondje Mythe!’’ Het verjaardagsconcert begint om 20,00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Mythe.

 

 

%d bloggers liken dit: