Janneke Verspagen en Nina den Hollander

De paus, kerkenpad en miniconcert in het Lange Jan Project

Paus Franciscus

Paus Franciscus

MIDDELBURG – Het thema van het meditatief moment (Lange Jan Project) op donderdag 1 juli (13.00 uur) in de Koorkerk van Middelburg is broederlijkheid en sociale vriendschap. Paus Franciscus verwoordde het in zijn encycliek Fratelli Tutti aldus: ,,We kunnen pas gelijken zijn als we in liefde verbonden zijn en we kunnen pas vrij zijn als we broeders en zusters zijn. De liefde herkent de waardigheid van de ander.’’

Jan Zwemer zal spreken over de kansen die ons iedere dag weer geboden worden. Hij gaat in op verschillende aspecten van de encycliek zoals: De wereld is er voor iedereen, omdat we allemaal met dezelfde waardigheid op deze aarde geboren zijn. Aan het meditatief moment wordt meegewerkt door Maria Huisman (gitaar) en Irma Waleson (dwarsfluit).

Eerste kerkenpad 13.30 uur

De gidsen van het LJP-kerkenpad.

Om 13.30 uur start het eerste kerkenpad van dit seizoen. Onder leiding van een enthousiaste gids wordt anderhalf uur gewandeld langs kerken en synagoge in Middelburg. Verzamelen bij de balie in de Wandelkerk (tussen Koorkerk en Nieuwe Kerk). Deelname kost € 5,00, aanmelden vooraf is niet nodig.

In de Wandelkerk zelf kan koffie, thee en fris worden besteld bij de koffiecorner. In de torenvoet is momenteel de schilderijenexpositie van Helma Hulscher te zien.

Miniconcert 15.00 uur

Janneke Verspagen (dwarsfluit) en Nina den Hollander (harp) geven om 15.00 uur het miniconcert in de Koorkerk.

Janneke speelt momenteel ruim 13 jaar dwarsfluit, waarvan ze de eerste 10 jaar les heeft gehad bij Susanne Willems. Daarna volgde ze een minor in dwarsfluit als onderdeel van haar studie aan het University College Roosevelt. Ook studeerde ze 3 jaar bij Leon Berendse en Edith van Dyck. Verder heeft ze jarenlang aan Neflac (Nederlandse Fluitacademie) meegedaan, en heeft ze veel ervaring met het spelen in gevarieerde ensembles.

Janneke Verspagen en Nina den Hollander

Nina den Hollander (links) en Janneke Verspagen.

Nina is begonnen met harpspelen op haar zevende en volgt nog steeds lessen bij haar docente Leonieke de Kleer. Van haar achtste tot haar twaalfde speelde ze mee in het jeugdorkest van de muziekschool in Barendrecht. In 2011 deed ze mee aan het eerste Rosa Spier harpconcours in Zaandam en in 2018 nam ze deel aan het Jong Talent Concours Maassluis. Nina is klassiek geschoold, maar speelt ook graag Zuid-Amerikaanse muziek en begeleidt regelmatig zangers en fluitisten op de harp.

Dit is het laatste optreden van deze UCR-studenten in Middelburg, omdat zij de stad verlaten. Op het programma van het miniconcert staan werken van John Thomas, Fanny Hensel, Johann Quantz, Claude Debussy en Georges Bizet. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan. Op 8 juli zijn er geen activiteiten in de Koorkerk, maar het kerkenpad gaat wel door.