De Poppenspeler van Warschau te zien in ‘s Heer Abtskerke

’s HEER ABTSKERKE – Het Trio Wilde Eend brengt zondagmiddag 16 oktober 2022 in de Johannes de Doperkerk in ’s Heer Abtskerke de muzikale theatervoorstelling ‘De Poppenspeler van Warschau’.

‘De Poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, gezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. De vertelling  is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte feiten en bestaande personages als basis voor haar roman.

Het verhaal speelt zich af in 1939 in Warschau, als de Duitsers Polen binnenvallen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener, probeert te overleven in het getto van Warschau. Als hij een paar handpoppen vindt van zijn opa, breng hij die samen met zijn nichtje Elly tot leven. De magie van de jonge poppenspelers blijkt iedereen aan te spreken omdat die niet alleen afleiding, maar ook  troost en hoop biedt. Mika wordt op een dag staande gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen tot  een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd  lijkt ontsnappen niet meer mogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog  maken als het er echt op aankomt?

Het Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck, vertelling en klarinet; Geleijn van der Ham,  accordeon en Jiska ter Bals, viool.

De voorstelling op 16 oktober is bedoeld voor 10 jaar en ouder en begint om 15.00 uur. De gratis middag is georganiseerd door de Federatie Rond de Zwake.

Aanmelden via www.zingenindekerk.nl.