De veelzijdigheid van de cello start bij Bach

MIDDELBURG – Onder de titel Leermeester-Gezelconcerten heeft Kerk biedt Podium in samenwerking met de Muziekschool Zeeland enkele concerten geprogrammeerd waarbij docenten van de muziekschool samen met één of enkele gevorderde leerlingen optreden. Het eerste concert in deze serie is op zondagmiddag 20 november 2022 om 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk in Middelburg. Musici zijn deze middag celloleraar Martijn Kooiman en twee van zijn leerlingen: Noa Wondergem en Noa van den Doel.

Het concert heeft als thema: ‘De veelzijdigheid van de cello start bij Bach’. Er wordt geopend met de bekende Eerste Suite van J.S. Bach. Daarna wordt niet alleen klassieke, maar ook film- en popmuziek ten gehore gebracht. Het programma met soli, duetten en trio’s laat zien (en horen) hoe groot de variatie aan muziekstijlen is, die op een cello mogelijk is.

Noa Wondergem en Noa van den Doel volgen al ruim acht jaar celloles bij Muziekschool Zeeland. Ze haalden daar recent het C-diploma. Hun leraar Martijn Kooiman studeerde in 2004 af aan het Conservatorium in Rotterdam, met als specialisatie solistische kamermuziek. Hij is docent cello aan Muziekschool Zeeland in Goes en Middelburg.

Toegang tot het concert is vrij, een gift wordt op prijs gesteld.