Dilemma’s rond levenseindebeslissingen

HELLEVOETSLUIS – Ds Margriet van der Kooi-Dijkstra komt maandagavond 28 maart vanaf 19.45 uur in de Petrakerk in Hellevoetsluis spreken over ‘Het eind is zoek. Dilemma’s rond levenseindebeslissingen voor gelovigen en ongelovigen’.

Ds Margriet van der Kooi.

Margriet van der Kooi was lange tijd werkzaam als geestelijk verzorger in verschillende ziekenhuizen en psychiatrische afdelingen in Amsterdam en Woerden. Daar was zij ‘op zoek naar de verhalen van mensen om ze in verbinding te brengen met het Verhaal van de God van de Bijbel’, zo omschrijft ze het zelf. Tegenwoordig ligt haar taak in de ‘hart- en zielzorg’ in het Daan Theewes Centrum in Woerden.

Samen met haar echtgenoot Kees van der Kooi, emeritus hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit, schreef zij de boeken ‘Goed gereedschap is het halve werk’ en ‘Midden in het leven’. Het eerste boek behandelt het belang van de wisselwerking tussen theologie en pastoraat en het tweede boek gaat over christelijke toekomstverwachting. In hoofdstuk 4 van dit boek wordt nader ingegaan op het onderwerp van de avond in Hellevoetsluis.

‘Geloof in God is iets anders dan precies weten wat God wil, en op welke manier Hij de dingen zal doen’. En, ‘Christelijk geloof geeft geen antwoord op alle vragen’, schrijft mevrouw Van der Kooi. ,,Het geeft alleen genoeg antwoord om het met de vragen uit te houden.”

Vanuit deze gedachte wordt maandagavond 28 maart gesproken over de dilemma’s rond levenseindebeslissingen.

Iedereen die is geïnteresseerd, is welkom in de Petrakerk (Cornelis van Kleiburgstraat 4, Hellevoetsluis). De toegang is vrij, vooraf opgeven is noodzakelijk bij: Ineke Sloots, email: ineke.sloots@upcmail.nl of telefonisch: 06-36404387