Dirksland zoekt een betrokken predikant

Vacature predikant Hervormde Gemeente Dirksland

Houd(t) u / jij van God en zijn gemeente? Is de bijbel uw / jouw inspiratiebron? Wil(t) u / jij graag praktisch meebouwen aan het Koninkrijk van God? Kun(t) u / je mensen motiveren hun geloofsverhalen met elkaar te delen en hen zo mee te nemen in dit verlangen? Dan zijn we op zoek naar u / jou!

Wij zijn een gemeente van Jezus Christus die uitziet naar een predikant die vanuit zijn persoonlijk geloof – met de bijbel als bron – onze gemeente wil leiden, om samen de weg achter Jezus te gaan en op te bloeien in geloof, hoop en liefde.

Profielschets te beroepen predikant

De Hervormde Gemeente van Dirksland zoekt een predikant voor minimaal 0,7 fte tot 1,0 fte, die samen met de pastoraal werker, de jeugdwerker en vele vrijwilligers dienstbaar wil zijn aan onze gemeente. Sta(at) u / jij open voor een beroep uit Dirksland? Dan vragen we u / jou contact met ons op te nemen.

Wij zijn op zoek naar een predikant die pastoraal bewogen is met de gemeente en haar omgeving. Uw / je werk is om onze veelkleurige dorpsgemeente te verbinden aan God, aan elkaar en aan het dorp.

Wij zoeken geen schaap met vijf poten, maar een herder die ons laat grazen.

Waarom zou u zich geroepen voelen om naar Dirksland te komen?

 • Gods Woord staat bij ons centraal en we houden van Bijbels onderwijs voor het leven van hier en nu.
 • Wij houden van toegankelijke preken maar we hebben ook behoefte aan diepgang. We willen geraakt worden om in beweging te komen. Het leven met God is voor alle dagen van de week en we willen waken voor geestelijke lauwheid.
 • Onze gemeente bestaat uit ouderen, jonge gezinnen, studenten, jongeren en kinderen. Alle leeftijden laten zich graag door je inspireren.
 • Je krijgt volop de ruimte om je creativiteit in te zetten. Hoe kunnen we in de gemeente en daarbuiten op een vruchtbare manier kerk zijn.
 • Parttime invulling van het predikantschap is bespreekbaar.
 • Er is ruimte voor verschillende vormen van muziek tijdens de eredienst.
 • Wij werken enthousiast mee aan allerlei nieuwe activiteiten die we samen bedenken.
 • Samenwerken in een pastoraal team met een eigen jeugdwerker en (aan te stellen) kerkelijk werker.
 • Wij bieden je een vrijstaande pastorie in een prachtige leefomgeving op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kun je onderstaande documenten downloaden:

 • Profielschets predikant & Hervormde Gemeente Dirksland
 • Plaatselijke regeling

Je kunt bellen met de voorzitter van de beroepingscommissie, Patrick de Dreu (06-53170634) of een mail sturen naar beroepingscommissie@hervormddirksland.nl.

Graag ontvangen we je reactie met CV vóór 1 juli 2024.