Doe mee aan de fotowedstrijd Actie Kerkbalans

VLISSINGEN – Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen. Na het succes van vorig jaar houdt de Actie Kerkbalans voor de campagne van 2019 voor de tweede keer een Nationale Fotowedstrijd waar alle kerkleden aan kunnen meedoen.

Kerken zijn bepalend voor ons land. Het zijn de kerktorens die al van ver laten zien waar het hart van een dorp of stad is. Het zijn de harten van mensen die van de kerk een levende gemeenschap maken. Vanuit het geloof in Gods liefde: ontmoeting, inspiratie, zorg voor elkaar, feesten en levensgebeurtenissen, cultuur, omzien en betrokkenheid.

Er zijn dit jaar drie categorieën waarvoor kerkleden een foto kunnen insturen:
1. Vieringen op zondag als uiting van het geloof
2. Onderlinge betrokkenheid in de kerk: omzien naar elkaar
3. De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad

Maak de foto zoals jij ‘m het liefst maakt: snel met je telefoon of professioneel met je spiegelreflex camera.

Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl, o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, kerk waar je naartoe gaat, categorie waaraan je meedoet en een kort fotobijschrift.
Kies als bestandsnaam de categorie waarin je meedoet (vieringen, betrokkenheid of aanwezigheid) en je eigen naam. Per persoon kun je 1 foto insturen. Je bestand mag maximaal 10 MB zijn (niet versturen via Wetransfer). Inzenden kan tot en met 31 december 2018. In eerste instantie was de inzenddatum 14 december, maar omdat de kerstperiode bij uitstek een tijd is van vieren, ontmoeten en omzien in de kerk, biedt de organisatie deelnemers alsnog de kans om ook in die periode te fotograferen.

Om mee te kunnen doen moet je in ieder geval lid zijn van een van de drie organiserende kerkgenootschappen van Kerkbalans, en stem je in met het gebruik van jouw foto voor Kerkbalansdoeleinden. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse geldwerfactie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.

Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie een winnaar. De jury bestaat uit de voorzitter van de Interkerkelijke Commissie Geldwerving, verantwoordelijk voor Kerkbalans, Hans Zuijdwijk, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Anton de Wit, KRO-NCRV presentatrice en PKN-predikante Jacobine Geel en fotograaf Ramon Mangold uit Oost-Souburg. Hij won de Zilveren Camera 2016 met een serie foto’s over bisschop De Korte.

Publieksprijs

Er valt ook een publieksprijs te winnen. Op het facebookaccount van Actie Kerkbalans kunnen mensen vanaf heden foto’s liken. De foto’s zijn te zien in het album: Kerkbalans Nationale Fotowedstrijd 2019. De foto met de meeste ‘duimpjes omhoog’ wint uiteindelijk de publieksprijs. Alle winnaars van de Nationale Fotowedstrijd 2019 winnen een award én een masterclass fotografie van Ramon Mangold.

De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de landelijke perspresentatie van de Actie Kerkbalans op vrijdag 18 januari 2019. Kijk voor meer informatie op de website van Actie Kerkbalans: https://kerkbalans.nl/