Doe mee aan The Passion 40daagse

UTRECHT – The Passion 2021 komt naar u toe! In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag houdt de Protestantse Kerk, samen met lokale kerken, laagdrempelige Passionwakes en intieme concerten: The Passion 40daagse. Doet uw gemeente mee?

De Passionwakes – toegankelijke paasbijeenkomsten rond een replica van het bekende Passionkruis – en concerten worden tijdens de Veertigdagentijd door het hele land gehouden: een unieke kans om het verhaal van Pasen te delen in uw dorp, stad of wijk.

#ikbenervoorjou

Het thema van The Passion 40daagse is #ikbenervoorjou. Dit thema vraagt ons stil te staan bij de vraag wat het betekent dat Jezus er voor ons wil zijn, én voor wie wij er willen zijn. Tegen wie zeggen wij: #ikbenervoorjou?

Elke gemeente die meedoet organiseert een Passionwake en een concert. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meedoen is gratis en heel eenvoudig. Bij het organiseren van de Passionwake wordt u ondersteund door de Protestantse Kerk met ideeën en materialen waaronder een replica van het witte Passionkruis (formaat 2 bij 4 meter). Er is voldoende ruimte voor eigen invulling. Het aansluitende concert wordt gegeven door artiesten die verbonden zijn aan Zingen in de Kerk, onderdeel van de Protestantse Kerk. Voor de promotie van de events ontvangt u materialen. Kortom: als u uw kerk openstelt en voor een enthousiaste kartrekker zorgt, bent u al een heel eind!

Aanmelden

Op de website van Zingen in de Kerk vindt u alles over The Passion 40daagse. U leest er meer over het organiseren van een Passionwake en u ziet welke artiest of muziekgroep u (gratis) kunt aanvragen voor een concert.

LET OP: U kunt tot 31 december een artiest, band of koor voor een concert aanvragen en u daarmee aanmelden voor The Passion 40daagse. Op de website van Zingen in de Kerk vindt u bij iedere artiest een aanvraagformulier dat u kunt invullen en mailen naar info@zingenindekerk.nl.