Draaginsignes voor organisten Puttershoek-Maasdam

PUTTERSHOEK-MAASDAM – De Gereformeerde kerk van Puttershoek-Maasdam heeft twee organisten in het zonnetje gezet als blijk van grote waardering. Mevrouw B. Jongekrijg-Visser kreeg het VKB Draaginsigne in goud met briljant omdat zij al 43 jaar organist in de kerk is.

Ook de heer G.C. Valk kreeg het VKB draaginsigne in goud met briljant omdat hij 41 jaar het orgel in de kerk van Puttershoek-Maasdam bespeelde. Maar ook daarvoor was hij al actief als organist: hij bespeelde het orgel ruim 68 jaar.

Mevrouw Jongekrijg gaat voorlopig nog door als organist. Voor de heer Valk komen twee nieuwe organisten in de plaats. Dat betekent dat er voor het eerst in 40 jaar een wisseling van de wacht achter het orgel is.

Tijdens de feestelijke nazit van de kerkdienst zondag 11 december werden de draaginsignes uitgereikt door kerkenraadsvoorzitter Marcel Klaver. Er waren ook bloemen voor de organisten. Beide gehuldigden waren zeer verrast en blij met dit blijk van waardering. Van beiden was er familie in de kerk aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie of thee konden de gemeenteleden de organisten bedanken voor hun diensten.

Kerkenraadsvoorzitter Marcel Klaver speldt mevrouw Jongekrijg het draaginsigne op.

Ook organist Gerrit Valk kreeg van kerkenraadsvoorzitter Marcel KLaver het draaginsigne opgespeld.