Ds Chris Kors komt naar Middelburg

Ds Chris Kors

MIDDELBURG – Ds Chris Kors uit Doesburg heeft het beroep aangenomen dat de wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse gemeente Middelburg op hem uitbracht. Hij volgt in Middelburg ds Jacobine Scholte-de Jong op, die in december 2019 naar Gouda vertrok. Ds Kors wordt op Eerste Pinksterdag aan de Nieuwe Kerkgemeente verbonden. Deze dienst op 23 mei begint om 11.00 uur en is online mee te vieren. Voorgangers zijn ds Chris Kors en ds Paulien Couvée, predikant van de Nieuwe Kerkgemeente.

Chris Kors (21 augustus 1965) studeerde theologie aan de Theologische Universiteit van Kampen. In 1991 werd hij in de gereformeerde kerk van Opperdoes in het ambt bevestigd, zijn eerste gemeente. Na Opperdoes verbond hij zich achtereenvolgens aan de Gereformeerde kerk van Rockanje (1996), de deelgemeente Open Hof in Oud-Beijerland (2005) en Angerlo-Doesburg (2012).

Ds Kors was tijdens zijn periode in Oud-Beijerland (2005-2012) onder meer kerkvisitator van de classis Brielle en de classis Barendrecht.

Behalve theoloog is ds Kors Biblioloog (een manier om een Bijbelverhaal ‘tevoorschijn te luisteren’, geworteld in de Joodse traditie van de midrasj), en is hij gespecialiseerd in Zegenen van relaties en in psychiatrie.

Actief

In de jaren 1995-2010 was de predikant als vrijwilliger en geestelijk verzorger betrokken bij het Vakantiebureau Hydepark in Doorn. Daarnaast is hij altijd actief geweest als coach, scheidsrechter en wedstrijdsecretaris bij verschillende basketbalverenigingen.

Tijdens zijn predikantschap in Angerlo-Doesburg was hij een van de drijvende krachten achter de pioniersplek ‘Komdersuut’ in Angerlo. (Klik hier voor achtergrondverhaal: Kerk zijn begint bij een kop koffie)

Ook op andere manieren liet ds Kors van zich horen: tijdens de Open Monumentendag 2017 werden op diverse plaatsen in Doesburg ‘Hagenpreken’ gehouden, preken zoals dat ging in vroeger tijden. Auteur en uitvoerder ds Kors houdt in deze video een ouderwetse ‘Hagenpreek’ met een hedendaags tintje.