Ds Jelle de Kok verlaat de Delta

Ds Jelle de Kok

NIEUWEROORD – Ds Jelle de Kok uit Wilsum wordt de komende twee jaar ambulant predikant van de Gereformeerde kerk van Nieuweroord. Ds De Kok was tot voor kort in deeltijd interim-predikant van de Protestantse gemeente De Brug in Spijkenisse. De Brug-gemeente wordt sinds mei 2021 bediend door ds Arenda Haasnoot.

Ds Jelle de Kok (11 februari 1966) werd geboren in Woerden en groeide op in Alphen aan den Rijn. Hij woont in Wilsum, waar zijn vrouw predikant is. Eerder stond hij als gereformeerd predikant in Drachtstercompagnie (1992) en Diever (2002).

De predikant maakte sinds 1996 deel uit van het landelijke bestuur van het Evangelisch Werkverband om bemoedigingsavonden in heel Nederland op te zetten. Daarnaast promootte hij gemeentegroeigroepen en organiseerde hij de landelijke dag van GGG. Tijdens de EW Theologenconferentie op 29 januari 2018 werd hij door landelijk scriba ds René de Reuver bevestigd als predikant-toeruster binnen de Protestantse Kerk in Nederland namens het Evangelisch Werkverband. Hij verzorgt toerusting voor predikanten, coaching voor kerkenraden en cursussen voor gemeenteleden. Het EW verlangt intens naar een krachtige herleving van de kerk en zet zich in voor geestelijke vernieuwing van de traditionele kerk en met name de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Als trainer via de stichting Leven uit de Bron begeleidt ds De Kok predikanten en kerkenraden om via geloofsopbouw tot gemeenteopbouw te komen. Daarnaast geeft hij cursussen.