Ds Marco de Wilde verlaat Sommelsdijk

SOMMELSDIJK – Ds M.K. (Marco) de Wilde uit Sommelsdijk vertrekt binnenkort naar Nunspeet, waar hij de nieuwe predikant wordt van de hervormde Dorpskerk. Hij is de opvolger van ds G. Herwig die in juli 2022 met emeritaat ging.

Ds Marco de Wilde.

Marco de Wilde (1977) studeerde theologie aan de Universiteit van Utrecht. Sinds het najaar van 2018 was hij predikant van de hervormde gemeente Sommelsdijk. Daarvoor stond hij in Nijkerk, waar hij in 2014 als proponent werd beroepen.

De predikant verdiept zich al jaren in de beweging van het nieuwe calvinisme. De Wilde is lid van het bestuur van TGC Nederland & Vlaanderen (The Gospel Coalition), dat zich richt op de vernieuwende doorwerking van het evangelie van Jezus Christus, Gods Zoon, Heer van hemel en aarde, in kerk en maatschappij. De Wilde is ook actief voor geloofstoerusting.nl. Hij maakte verschillende video’s over Tim Keller, ‘the new calvinist’. Geloofstoerusting heeft als doelstelling om door middel van activiteiten, websites en verschillende media op een laagdrempelige manier toerusting voor het christelijk geloof vorm te geven.