Ds. Marloes Meijer verlaat Spijkenisse

SPIJKENISSE/Engelen – Ds Marloes Meijer doet zondag 2 december intrede in de Protestantse gemeente van Engelen. In het weekend van 12 en 13 januari neemt zij afscheid van haar oude standplaats Spijkenisse, de Protestantse wijkgemeente De Dorsvloer.

Ds Marloes Meijer

Marloes Meijer werd in 1978 in Zwijndrecht geboren. Na de middelbare school behaalde zij haar hbo-master Media- en Informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze begon haar loopbaan als redacteur bij een uitgeverij, werkte als jeugdwerker (onder meer bij JOP, de Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk), studeerde deeltijd Theologie in Utrecht en volgde de predikantenopleiding bij de PThU. In 2013 ging ze als predikant aan de slag bij De Dorsvloer in Spijkenisse. Daar zette ze in 2016 Zinterest op. Dat is kort gezegd delen wat je bezighoudt qua zingeving. Dat is voor iedereen anders en juist dat maakt het zinnig. Iedereen is vrij om mee te doen en daarna ‘op te slaan’ wat bij hem of haar past.

De gemeente Engelen bracht op 4 september na unaniem advies van de beroepingscommissie een beroep uit op Meijer. In de intrededienst, die om 15.00 uur in de Oude Lambertuskerk van Engelen begint, gaan ds Wil van Egmond en ds Marloes Meijer voor.