Ds Offringa aan de slag in De Zak

’s HEER ABTSKERKE-HOEDEKENSKERKE-NISSE – De drie protestantse Borselse gemeenten ’s Heer Abtskerke, Hoedekenskerke en Nisse zijn blij dat ds G.H. Offringa uit Rijsoord het beroep heeft aangenomen dat zij op hem uitbrachten. Hij zal voor 60% procent werkzaam zijn in De Zak.

Ds Herman Offringa.

Ds Herman Offringa (29 januari 1961) is sinds 2010 predikant van de gereformeerde Opstandingskerk in Rijsoord. Tijdens de coronaperiode werkte hij regelmatig mee aan uitzendingen van Troostradio en schreef hij columns. De predikant diende eerder als gereformeerd predikant in Schipluiden (1996) en in de Samen op Weggemeente in Goor (2001).

De gezamenlijke kerkenraden in De Zak van Zuid-Beveland maakten begin oktober ’verheugd’ bekend dat iedereen vóór het beroep van ds Offringa had gestemd.  De drie gemeenten in Borsele hebben elk een monumentale kerk en tellen in totaal ruim 400 doop- en belijdende leden. De zondagdiensten zijn sinds 2021 over de drie kerken verdeeld. Het streven is om op termijn te komen tot een centrale kerkenraad.

Rond de Zwake

Samen met de protestantse gemeenten van Oudelande en Driewegen, Ellewoutsdijk en Ovezande vormen ’s Heer Abtskerke, Hoedekenskerke en Nisse de federatie ‘Rond de Zwake’. Deze naam verwijst naar een oude zeearm met dezelfde naam. De samenwerking binnen de federatie is een proces wat in ontwikkeling is. Er is een federatieve kerkenraad, samengesteld uit vertegenwoordigers van alle gemeenten. Zij begeleiden dit proces. Regelmatig zijn er gezamenlijke federatiediensten. In de fusiegemeente DEO (Driewegen, Ellewoutsdijk en Ovezande) is een predikant voor 50 % werkzaam. In Oudelande is een kerkelijk werker parttime werkzaam.