Ds Pieter van der Woel verzorgt eerste matinee-orgelconcert in Ouddorp

OUDDORP – In de Dorpskerk van Ouddorp wordt zaterdag 9 juli vanaf 11.00 uur het eerste matinee-orgelconcert van het seizoen op het Van Vulpenorgel gegeven door ds P. van der Woel uit Assendelft. Op het programma staan werken van J.S. Bach, Georg D. Leyding en Johann Pachelbel.

Ds Pieter van der Woel. foto D. Kruit

Pieter van der Woel (1975) is predikant van de Protestantse Gemeente in Assendelft.  Eerder stond hij in Dinteloord Steenbergen (2005-2010) en Zaandam (2010-2020).  Geboren in Zierikzee groeide hij als koorlid op bij het Van Vulpen-orgel in de Gereformeerde Kerk. Daarnaast was hij lid van het Zeeuws Jongenskoor in Goes. Hij studeerde theologie aan de Universiteit in Kampen en musicologie in Utrecht bij prof ds Albert Clement. Tijdens zijn periode in Zaandam had hij orgelles bij Piet Hulsbos, organist in Heemstede. Verder werkt hij aan een promotieonderzoek over de gedichtencyclus ‘La Chanson d’Ève’  (Het lied van Eva) van de Belgische symbolist en dichter Charles Van Lerberghe (1861-1907) die door de Franse componist Gabriël Fauré (1845-1924) in 1910 op muziek zijn gezet.

Zijn echtgenote Talitha speelt piano en de traverso fluit. Om samen te spelen heeft Van der Woel zelf een huisorgel gebouwd en is hij betrokken geraakt bij het repareren en restaureren van diverse 18e  en 19e eeuwse tafelpiano’s. Hij is voorzitter van de Stichting Zingevende Ambachten waarin een collectie litho’s van Marc Chagall is ondergebracht.

Donderdag 14 juli is er in de Dorpskerk van 20.00 – 21.00 uur een orgelconcert in samenwerking met een blokfluittrio. Organist is Jan Meuleman. Het blokfluittrio wordt gevormd door Annelien en Sarina Bakker en Annemiek Vogels uit St. Philipsland. Zij brengen een gevarieerd programma waarin orgelspel wordt afgewisseld met blokfuitmuziek. De toegang is gratis. Een bijdrage in de kosten is welkom.

Expositie

Ds Sjaak Maliepaard.

Op de zaterdagen kan in de kerk ook een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema ‘Door Geloof Alleen’ van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld. Deze expositie gaat uit van de Stichting ‘Uit Uw hand’.