evelyn quaak-kloet

Ds Quaak-Kloet komt naar Aagtekerke-Domburg

evelyn quaak-kloet

Ds Evelyn Quaak-Kloet

AAGTEKERKE/DOMBURG – De kerkenraad van de Protestantse gemeente Aagtekerke-Domburg heeft ‘met vreugde en dankbaarheid’ bekend gemaakt, dat mw ds E.F. Quaak-Kloet uit Prinsenbeek de nieuwe predikant (in deeltijd) van de gemeente wordt.

Ds Quaak-Kloet wordt in Aagtekerke-Domburg de opvolgster van ds Rianne de Reus, die in mei 2020 naar Warmond vertrok.

Evelyn Quaak-Kloet (6 oktober 1955) groeide op in Eindhoven en in Raamsdonksveer. Na een werkzame periode als fysiotherapeute begon zij in 1998 aan een studie theologie/klassieke talen aan de Katholieke Universiteit Tilburg. Dat werd vervolgd aan de Theologische Universiteit Kampen, waar zij ook een studie pastoraat volgde. Verder volgde zij een postdoctorale studie geestelijke begeleiding aan het Titus Brandsma Instituut/Hydepark ThU. Aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam studeerde zij filosofie.

Na een aantal jaren als pastor in een verpleeghuis in Zevenbergen te hebben gewerkt (tijdens de laatste vier jaar van haar studie) werd zij in 2002 predikant van de gereformeerde kerk in Giessen-Rijswijk. In 2010 werd zij predikant/geestelijk begeleider van de Protestantse gemeente in Prinsenbeek.

Ds Quaak-Kloet is gehuwd en heeft drie volwassen kinderen. Zij sport graag, houdt van tuinieren en lezen, vooral over filosofie en kunst.