Ds Schneider geeft matinée-orgelconcert in Ouddorp

OUDDORP – Het matinée-orgelconcert in de Dorpskerk van Ouddorp wordt zaterdag 27 augustus 2022 (11.00 uur) verzorgd door ds F.E. Schneider uit Breukelen. Hij zal werken uitvoeren van J.S. Bach, G. Bélier, J. Speth, J.G. Rheinberger en anderen.

Frank Schneider.

Frank Schneider (1982) begon als 10-jarige met orgellessen in Vlaardingen. Daarna studeerde hij orgel en kerkmuziek aan het conservatorium van Utrecht bij Jan Raas en Reitze Smits. Al vanaf 13-jarige leeftijd is hij als vaste organist verbonden aan verschillende kerken. Daarnaast is hij dirigent van verschillende koren.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij de eenjarige opleiding Zending en Evangelisatie (Niet-Westers) aan Bijbelschool De Wittenberg in Zeist. Daarna is hij theologie gaan studeren aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn. In 2014 werd hij als predikant verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Kerk in Breukelen.

De laatste GZB-zangavond van dit seizoen in de Dorpskerk van Ouddorp is op donderdag 1 september (19.30 uur). Jan Bezuijen bespeelt het orgel en de piano, Marlies Schollaart de blokfluit en Nadine de Bruin de viool.

Op zaterdagen kan in de Dorpskerk tevens de tentoonstelling worden bekeken van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld. De geëxposeerde schilderwerken hebben als thema ‘Door Geloof Alleen’.