Ds Van den Berg verlaat Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND – Ds Gerco van den Berg van de Hervormde gemeente Sint Philipsland vertrekt binnenkort naar Onstwedde in Groningen. Hij heeft zaterdagmorgen 24 april het beroep aangenomen dat de Hervormde gemeente daar op hem had uitgebracht. Onstwedde was sinds september 2019 vacant nadat ds J.M. Viergever met emeritaat ging.

Ds Gerard van den Berg.

Ds Van den Berg (geboren 01-06-1978) diende sinds maart 2016 in Sint Philipsland, zijn eerste gemeente. Daarvoor werkte hij een klein jaar als hulppredikant in Barendrecht.

Aanvankelijk wilde Gerco van den Berg de bouwwereld in als tekenaar. In zijn laatste jaar van het MBO kwam er een omslag in zijn leven en wilde hij predikant worden. Via de opleiding GPW in Ede en een studie Grieks en Latijn kwam hij terecht op de universiteiten van Utrecht en Amsterdam waar hij theologie studeerde en in 2014 afstudeerde. Tot in 2012 bleef hij tegelijkertijd werkzaam in het bedrijfsleven als accountmanager. Toen hij eenmaal preekconsent kreeg, konden werk en studie niet meer gecombineerd worden. Vanaf 2004 gaf hij op diverse plaatsen catechese en/of deed hij pastoraal werk (Groot Ammers, Stolwijk, Boven-Hardinxveld, Haastrecht, Middelharnis en Waddinxveen), terwijl hij ’s zondags overal preekte.

Naast het predikantschap in Sint Philipsland verleende hij van september 2020 tot februari 2021 bijstand in catechese in de Hervormde gemeente Goedereede.

In januari 2016 maakte ds Van den Berg met een groep theologen een studiereis naar Israël met Christenen voor Israël. De predikant levert regelmatig een bijdrage aan de vakantieweken van de Hervormde Vrouwenbond. Ook is hij parttime voorzitter van Dabar Tholen-Sint Philipsland (IZB – Vereniging voor Zending in Nederland). Dabar is Hebreeuws voor ‘woord en daad’ en biedt jongeren de mogelijkheid om te oefenen in ‘getuige’ zijn.