Ds Wout Alserda verlaat Vlissingen

VLISSINGEN – Ds Wout Alserda van de Protestantse Gemeente Vlissingen heeft het beroep aangenomen dat de PG Winterswijk-Groenlo op hem had uitgebracht. De predikant zal in de loop van het najaar Vlissingen verlaten, de gemeente waaraan hij sinds oktober 2010 was verbonden.

Wout Alserda (28 mei 1959) was aanvankelijk leraar aan een basisschool in Heetveld. Hij studeerde theologie en predikantschap aan de Theologische Universiteit Kampen en Groningen.  In 1996 werd de Hervormde Gemeente Beesd zijn eerste standplaats. In 2003 ging hij aan de slag in de Hervormde Gemeente Neede, wat later de Protestantse Gemeente Neede werd.

Ds Wout Alserda.

De Protestantse Gemeente Vlissingen zal binnen afzienbare tijd mevrouw Janny Blankenstijn, die nu nog als kerkelijk werker aan de gemeente is verbonden, als predikant beroepen, waarna zij haar intrede kan doen. Inmiddels heeft zij haar opleiding tot predikant voltooid. Zij zal de vacature vervullen, die eind 2021 ontstond toen ds Pim Steenbergen met emeritaat ging.

Of de PG Vlissingen een predikant zal beroepen in de vacature die na het vertrek van ds Alserda ontstaat, is nog onduidelijk. De gemeente beraadt zich momenteel op de toekomst. Daarin speelt ook – voor zowel kerkenraad als bestuur van Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk – de vraag mee of de Sint Jacobskerk kan worden behouden voor de gemeente.