Dubbelconcert in Hof te Zandekerk

KLOOSTERZANDE – In de Hof te  Zandekerk in Kloosterzande wordt zondag 5 februari 2023 een dubbelconcert voor jong en oud gegeven. Het Bierkaai Brass-koperensemble en leerlingen van de Zeeuwse Muziekschool brengen een gevarieerd programma van (licht) klassieke tot meer populaire composities ten gehore.

De Bierkaai Brass.

De Bierkaai Brass is in 2013 opgericht. De eerste repetities (met de bas, trombone, euphonium en twee cornetten) vonden plaats in de tuin van een van de leden, onder de blote hemel tussen de Keldermanspoort en de Bierkaai in Hulst. Daarmee was ook de naam van het ensemble geboren. Inmiddels is het ensemble uitgebreid met een drummer en een extra cornet. De Bierkaai Brass speelt lichte, sfeervolle en vaak swingende muziek. Er wordt vaak opgetreden bij feestelijke gelegenheden. Ook tijdens de 4 mei-bijeenkomst in Hulst geeft het ensemble acte de présance.

Tijdens het dubbelconcert zullen leerlingen van de Zeeuwse Muziekschool afdeling Hulst hun muzikale steentje bijdragen. Solisten zijn Willemijn Overduin en Joost van de Kerkhove, viool, en Thomas van Huijstee, piano. Ook hun docente Elle Criel verleent medewerking.

Het dubbelconcert in de Hof te Zandekerk begint om 14.30 uur. Toegang €12,50, kinderen tot 15 jaar €7,50. Kaarten verkrijgbaar via www.stichtingdekerkinklooster.nl