Edward van der Kaaij naar Aardenburg

Sint Baafs Aardenburg

AARDENBURG – Ds. Mr. E. (Edward) J. A.  van der Kaaij, ontheven predikant van de Vredeskerk in Nijkerk, heeft het beroep aangenomen dat de Protestantse gemeente van Aardenburg-Sint Kruis op hem uitbracht.  De op 16 september 1952 geboren predikant deed 11 maart 1990 intrede in de Hervormde gemeenten van ’s Heerenberg en Zelhem. Vervolgens stond hij vanaf 25 oktober 1992 in de Vredeskerk in Zelhem. Aan die periode kwam in 2015 een einde toen er problemen ontstonden rond zijn boek  ‘De ongemakkelijke waarheid van het christendom’,  waarin het bestaan van de historische figuur Jezus wordt ontkend. Hij werd toen losgemaakt van zijn gemeente en beroepbaar gesteld.
De gemeente Aardenburg-Sint Kruis is vacant sinds dominee John Bijman op 28 september 2014 afscheid nam. Hij nam het beroep aan dat de Protestantse gemeente van het Noord-Hollandse  Sint Pancras op hem uitbracht. Bijman was sinds 21 juli 2002 verbonden aan Sint Kruis en Aardenburg.

Kees Baggerman naar Krimpen
YERSEKE – Dominee C. (Kees) Baggerman heeft het beroep aangenomen dat de Protestantse gemeente in Krimpen aan den IJssel (IJsseldijk-kerk) op hem uitbracht. Dat betekent dat de predikant afscheid zal nemen van de Hervormde gemeente in Yerseke. Baggerman (geboren 30 december 1969) deed daar 23 mei 2012 intrede. Krimpen aan den IJssel wordt zijn tweede gemeente.