Eelt, dwarsfluit en orgel in het Lange Jan Project

MIDDELBURG – Donderdag 7 juli 2022 zijn er in het kader van het Lange Jan Project in de Koorkerk van Middelburg weer een meditatief moment en een miniconcert.

Bram de Muijnck spreekt tijdens het meditatief moment (13.00) over ‘Geen eelt…’. Lise de Munck verleent muzikale medewerking op de dwarsfluit.

Lise de Munck speelt ook tijdens het miniconcert (15.00 uur), samen met Steven Knieriem (piano). Het duo zal werken ten gehore brengen van J.S. Bach, P. Tchaikovsky en B. Godard.

Lise de Munck.

Lise de Munck  (2003) begon op 6-jarige leeftijd met dwarsfluitlessen in de talentenklas aan de Muziekschool Zeeland bij Elma Meijer. Sinds 2020 studeert Lise aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS), bij onder anderen Juliette Hurel, Julie Moulin en Wim Steinmann. Daarnaast volgde zij masterclasses bij diverse (internationale) fluitisten. Lise won diverse nationale en internationale prijzen. Van 2013 tot 2019 speelde ze in het Zeeuws Jeugd- en Studentenorkest. Sinds 2022 speelt ze in het kamermuziekensemble ‘Duo Colorne’ (fluit en slagwerk). Sinds 2017 geeft zij dwarsfluitlessen in haar eigen lespraktijk. Ook geeft ze les in het programma ‘Yamaha muziek voor de klas’, in Rotterdam.

Steven Knieriem.

Goesenaar Steven Knieriem (2001) begon zijn orgelstudie op negenjarige leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jos Vogel. Hij volgde pianolessen bij Rien Balkenende. Sinds september 2020 studeert Steven aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Op dit moment studeert hij bij Christian Schmitt en Zuzana Ferjenčíková. Daarnaast volgt hij basso continuolessen bij Bas de Vroome en improvisatielessen bij Hayo Boerema. Steven volgde academische lessen en masterclasses bij Reitze Smitz, Olivier Latry,  Michel Bouvard, Sietze de Vries, Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Hij won verschillende orgelconcoursen en geeft concerten op beroemde orgels in binnen- en buitenland. Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. Als kerkorganist bespeelt Steven het drieklaviers Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes. Deze functie heeft hij sinds 2017.