Een hart onder de riem in Hoek

HOEK – Wat kun je als kerk en diaconie in deze donkere dagen doen om mensen een hart onder de riem te steken? De Protestantse gemeente Hoek bezorgde afgelopen tijd ruim 1200 kaartjes huis-aan-huis in Hoek, met op de voorkant een hart met de tekst: Houd moed, heb lief. Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde. (1 Korintiërs 13:11)

Aan de andere zijde van het kaartje valt te lezen:

Een mens krijgt soms veel te verwerken
Plots kijk je anders tegen het leven aan
Dan is het heel goed om te weten
Dat velen met je zijn begaan

,,Als diaconie hebben we de missie het ‘dienstbaar zijn aan onze naaste’. We proberen dit zo goed mogelijk vorm te geven door het steunen van mensen ver weg en dichtbij. Per hulpvraag kijken we welke vorm van ondersteuning het best bij de situatie past. Tegelijkertijd zijn we er om te luisteren en mee te denken over oplossingen’’, zo verwoordt de diaconie de actie. Er staat dan ook een telefoonnummer op het kaartje, dat kan worden gebeld door iemand die hulp zoekt of voor iemand anders, die een steuntje in de rug kan gebruiken.

,,Eigenlijk hebben we de actie gekopieerd van de gemeente Oosthoek. Daar hebben ze zo’n actie afgelopen voorjaar gedaan’’, zegt Nelly Mol van de diaconie. Ds Saskia Ketelaar van de pg Hoek vertelt dat er tot nu toe twee reacties zijn geweest, in de vorm van ‘… ik vraag het voor een ander’. ,,Maar er moeten nog kaartjes in één wijk worden bezorgd.’’

Diaken Karina Wolfert steekt een kaartje in de bus, dat al snel van de mat wordt opgeraapt en aan oma wordt gegeven.