Een lange strijd in woord en muziek

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK – De Exodusgemeente in Middelharnis/Sommelsdijk houdt dinsdag 22 februari 2022 een bijeenkomst waarin Zuid-Afrika en Nelson Mandela centraal staan. Het programma ‘Een lange strijd in woord en muziek’ wordt verzorgd door pianiste Jetje van Wijk en theoloog/journalist Franck Ploum.

Nelson Mandela.

De omwenteling in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis zou ondenkbaar zijn geweest zonder de charismatische figuur Nelson Mandela. Voor veel mensen was hij een inspiratiebron en het toonbeeld van verzoening. In de presentatie zijn de belangrijkste elementen vrije en autobiografische teksten en muziek van Bartók en Shostakovitch. Ook de actuele situatie in Zuid-Afrika komt aan bod.

Frank Ploum, die regelmatig voorgaat in de Exodusgemeente, is een deskundige op het gebied van Bijbelse traditie en actualiteit. Het Grote Verhaal over bevrijding, wegtrekken en opnieuw beginnen, onderlinge solidariteit en een nieuwe wereld van gerechtigheid en mensenrechten, vraagt in elke tijd en context opnieuw om vertaling naar het leven van concrete mensen.

Als theoloog en journalist is hij nieuwsgierig hoe mensen en organisaties er in slagen deze vertaalslag concreet te maken en omzetten in bijbels gefundeerd engagement in de samenleving en in deze wereld.

De bijeenkomst op dinsdag 22 februari begint om 19.30 uur in de Exoduskerk aan de Dorpsweg in Sommelsdijk. Er kan worden geparkeerd achter de kerk. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang vrij, een gift wordt op prijs gesteld. De geldende coronamaatregelen worden in acht genomen.

Meer informatie: Bert Voorberg, 0640286215 of bertvoorberg31@gmail.com